21 September 2016

train to busan

dah start sem baru. dah sem lima oii. cepat sungguh masa berlalu. lagi tiga sem dah habis zaman degree ni ha. cuti hari raya haji haritu, aku ajak cousin aku tengok wayang. sebab rasa macam dah lama gila tak tengok wayang. decide nak tengok train to busan. maklumlah dah lama tak masuk cinema tu, aku jadi cam over excited lah. nasib le tak jadi benda pelik-pelik.

lima bintang train to busan ni walaupun part zombie tu macam over sikit. overall bagi aku best. tapi dok tahu la bakpe dia cakap 18 tahun ke atas. moral dari cerita ni jangan pentingkan diri sendiri walau susah macam mana pun. jangan rasa nak selamat diri sendiri ja sebab last sekali akan makan diri sendiri jugak. sapa belum tengok? pi tengok okay. eh. rasa nak tengok movie thai baru keluaq tu. one daya. tapi takdak orang nak teman. huwaa.



curik gambaq google. 

30 March 2013

pertama kalinya

assalamualaikum . last update 20March haritu . sebelum ambil result . jangan tanya dapat apa . eh , macam retis orang nak tanya kan . kot la najwa latif kan . hahaha . takpa , lupakan pasal tu semuaa . pertama kali ?
macam ye2 je kan tajuk entry aku kali ni . SEBENARNYA or ACTUALLY , untuk pertama kalinya dalam hidup aku tengok drama korea hokeh . drama ok . bukan movie yang hanya sejam ataupun sejam lebih tu . macam tak percaya je kite . huhuhu .

ok , sebenarnya dulu aku memang pangkah habis-habisan lah korea-korea bagai ni. tak kira lagu ka , drama ka , artis ka . memang tak sukaaaa . tapi aku suka lee min ho . sebab dia ok-ok kan . jangan marah ye . hahaha . tapi lepas aku tengok Boys Over Flowers . aku jadi , eh , kenapa lee min ho ni hensemmmm sangat ? wah-wah .walaupun rambut dia curly-curly kan . tapi gua dah jatuh cinta . dannn . kenapa bila kimbum senyum aku pun  turut nak senyum jugak ha ? kenapa ? kenapa ? dah , takmoo gila meroyan memalam ni .

bagi aku kan , cerita ni memang 99% pasal cinta . malas ulas panjang-panjang kang merepek lebih . point haremm tak da pun . drama BOF ni best drama 2009 rasanya . tapi sekarang baru aku sibukk-sibuk nak tengok kan . padahal dah berzaman hokeh . sadis kan . sobsobsobss . takpa-takpa , asalkan tengok . ayat nak sedapkan hati . hee .

sapa-sapa belum tengok , sila tengok . 
komfemm tak nyesal . hahaha