04 January 2018

HAPPY NEW YEAR! WELCOME 2018!

lama gila tak bukak blog ni. lebih kurang setahun lebih dekat dua tahun jugak. pejam celik pejam celik dah 2018. umoq pun makin meningkat. tapi muda lagi lah. idok le tua sangat. hiks.
entah apa yang tetiba hari ni rasa rajin. padahal esok exam. oh ya. aku dah final year sekarang. yayy! cepat kan? baru ja rasa habis spm sebab baru baca coretan lama dekat blog ni. entah apa yang aku merepek dulu pun taktau. geli hati bila baca balik. dan paling tak sangka dulu aku rajin nau karang panjang panjang taip dekat blog ni. 


rasa macam nak active balik tulis blog ni. bukan hasrat untuk jadikan bacaan umum. hanya untuk dijadikan tempat luah perasaan, bagi pandangan sendiri yang tak bernas sangat pun dan paling penting untuk sharing kisah hidup suka dan duka untuk dijadikan memori untuk masa akan datang. hah! gituu.

bila dah masuk tahun baru ni. banyak lah azam azam baru yang nak capai. yang paling penting azam aku untuk kurus setiap tahun tak pernah tercapai. HAHAHA. ni semua sebab ada sesi #nnjejalanmakan. tulah manusia. nak salahkan jugak faktor lain. padahal ni semua sebab faktor diri sendiri ja.

ya ya. seperti biasa azam No 1 aku untuk tahun ni adalah nak kurangkan sikit berat. sebab azam nak kurus tak pernah nak capai. so kita tukaq sikit lah tahun ni. harap berjaya lah aku turunkan berat sebelum oktober ni. bukan sebab nak kawen ka apa. ni sebab nak grad. nak pakai jubah. nanti sebesar alam jadi bila pakai jubah tu. gelakkan diri sendiri. HAHAHAHA.

banyak lagi azam nak capai untuk tahun ni. tapi takpa lah. takut pulak nak berazam sangat nanti tengah tahun lupa diri jugak. apa plan lepas habis belajar pun taktau lagi. nak sambung belajar lagi ka nak keja ka kawen ka nak belajaq buat bisnes ka. orang kata follow the flow ja lah. yang mana dia mai dulu dan itu terbaik kita on ja noh. 

kalau dah tetiba tersesat masuk dalam ladang ni, meh lah share apa yang hampa nak buat lepas habis belajaq. kot boleh jadikan panduan. 




21 September 2016

train to busan

dah start sem baru. dah sem lima oii. cepat sungguh masa berlalu. lagi tiga sem dah habis zaman degree ni ha. cuti hari raya haji haritu, aku ajak cousin aku tengok wayang. sebab rasa macam dah lama gila tak tengok wayang. decide nak tengok train to busan. maklumlah dah lama tak masuk cinema tu, aku jadi cam over excited lah. nasib le tak jadi benda pelik-pelik.

lima bintang train to busan ni walaupun part zombie tu macam over sikit. overall bagi aku best. tapi dok tahu la bakpe dia cakap 18 tahun ke atas. moral dari cerita ni jangan pentingkan diri sendiri walau susah macam mana pun. jangan rasa nak selamat diri sendiri ja sebab last sekali akan makan diri sendiri jugak. sapa belum tengok? pi tengok okay. eh. rasa nak tengok movie thai baru keluaq tu. one daya. tapi takdak orang nak teman. huwaa.



curik gambaq google.